Implicare in comunitate

Intelegand rolul responsabilitatii sociale in cadrul unei comunitatii, inca de la infiintarea Fundatiei Comunitare Sibiu ProLanguage a sprijinit constant actiunile si proiectele educationale ale Fundatiei fiind 3 ani consecutiv finantator si sustinator local al programului YouthBank Sibiu (program de educatie nonformala pentru liceeni) si timp de 4 ani Partener SemiMaraton Sibiu – Cursele Copiilor.

Partener Principal Cursele Copiilor la SemiMaraton Sibiu – editiile 2013 –2016

Maratonul Sibiu reprezinta in prezent cel mai mare eveniment sportiv de strangere de fonduri din judet, fiind unul din mecanismele de atragere de fonduri pe care Fundatia Comunitara Sibiu il pune la dispozitia comunitatii sibiene pentru a face posibila finantarea cauzelor sau proiectelor propuse de comunitate pentru comunitate.

In 2013 ProLanguage s-a implicat in cadrul SemiMaratonului Sibiu ca sustinator principal al proiectului YouthBank Sibiu program de educatie non-formala pentru liceeni iar incepand cu 2014, timp de 3 editii consecutiv, ca Partener & Sponsor al Curselor pentru copii (numite si Cursele ProLanguage), eveniment care mobilizat peste 200 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani la editia din 2014 si ajungand pana la 350 copii in 2016.

Sprijinind Cursele copiilor ne-am dorit sa incurajam dezvoltarea spiritului filantropic si responsabilitatea sociala inca de la varste fragede, in randul micilor alergatori, care alergand la SemiMaraton Sibiu au sustinut cauzele identificate in comunitatea sibiana.

Un proiect de suflet pentru noi, participarea la Maraton Sibiu a insemnat intotdeauna un prilej de bucurie si entuziasm cat si multumirea de a fi contribuit la realizarea proiectelor propuse de comunitate.  

Partener Principal Youthbank Sibiu

YouthBank este un program de educatie non-formala si responsabilizare a tinerilor, dedicat liceenilor din Romania printre care si celor din Sibiu.

Administrat anual de catre un grup de 15 liceeni cu varste intre 15 si 20 ani, selectati atent si formati in cadrul mai multor sesiuni de formare, programul de educatie non-formala YouthBank urmareste constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate de catre liceeni.

Ofera tinerilor un cadru in care ei sa lucreze impreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte fiind totodata un mecanism de strangere de fonduri prin care sunt incurajate comportamente legate de filantropie, initiativa civica, responsabilitate sociala si leadership in cadrul tinerilor.

Lansat in 2006 in Cluj-Napoca de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) hyperlink http://arcromania.ro/content/index.php prin Programul de dezvoltare al Fundatiei Comunitare Cluj, iar incepand cu 2009 fiind lansat la nivel national sub coordonarea ARC programul YouthBank ajunge si la Sibiu, in 2012 fiind implementat de Fundatia Comunitara Sibiu devenind un program educational de succes pentru liceenii din Sibiu.

De ce am ales sa sprijinim YouthBank Sibiu?

Din perspectiva ProLanguage, YouthBank are anumite puncte comune cu misiunea centrului. Prin ceea ce facem zi de zi la ProLanguage, ne propunem sa contribuim la dezvoltarea personala si profesionala a celor din jurul nostru, deschizandu-le calea, prin invatarea limbilor straine, spre noi cunostinte, experiente si oportunitati.

Pentru grupul de liceeni, ca si grup de initiativa implicat in mod direct in proiect, YouthBank reprezinta noi cunostinte, experiente si oportunitati. Este o excelenta scoala de dezvoltare presonala si un model de succes , de implicare activa pentru a produce o schimbare pe care toti o dorim in comunitatile noastre.

Investind in acesti tineri, investim de fapt intr-o noua generatie de lideri, cu o atitudine responsabila care incurajeaza filantropia si initiativa civica.

ProLanguage a sustinut cu entuziasm 3 editii ale programului YouthBank, in 2013 mobilizandu-si cursantii sa alerge pentru aceasta cauza la SemiMaraton Sibiu in cadrul Curselor copiilor iar apoi a sprijinit constant actiunile YouthBank, promovand proiectul si in cadrul elevilor centrului printre care se numara in prezent si membi alumni YouthBank Sibiu.