Masurand exact cunostintele de limba franceza si gradul in care un vorbitor de franceza utilizeaza cele 4 abilitati de comunicare (scriere, vorbire, ascultare si citire) examenele DELF/DALF sunt destinate elevilor si adultilor care doresc sa isi certifice cunostintele pentru a studia sau emigra intr-o tara vorbitoare de limba franceza.   

Examenul DELF de limba franceza si niveluri de competenta

Nivel elementar

DELF A1 – atesta cunostintele si competentele de comunicare dobandite la nivel incepator, de “descoperire” a limbii franceze.

DELF A2 – valideaza competentele lingvistice la nivel de utilizator elementar, capacitatea de a comunica in situatii practice si relevante din viata de zi cu zi, de exemplu in calatorii, pe strada, la cumparaturi, la restaurant, etc.

Nivel intermediar

Certificatul DELF B1 – atesta un nivel de cunostinte si competente care corespunde unui utilizator independent al limbii franceze. La acest nivel, in Romania ofera recunoastere la Bacalaureat a competentelor lingvistice de comunicare in limba franceza.

DELF B2 – atesta cunostintele si abilitatile de comunicare in limba francaza la nivel ”independent spre avansat”, deci capacitatea de a interactiona cu succes in majoritatea situatiilor din viata cotidiana.

Pentru aceste 4 niveluri exista si versiunea de examene pentru elevii intre 11- 18 ani: DELF Junior/Elev.

Examenele au aceeasi structura ca si varianta pentru adulti dar subiectele sunt adaptate varstei, cunostintelor si intereselor elevilor, diplomele obtinute oferind recunoastere la Bacalaureat a competenetlor lingvistice de limba franceza.

Examenlul DALF de limba franceza – Abilitati de comunicare la nivel experimentat

Certificatul DALF C1 – certifica un nivel avansat de cunoastere a limbii franceze, respectiv utilizarea acesteia cu usurinta, coerenta, fluenta si spontaneitate in toate situatiile de comunicare.
Certificatul DALF C2 – certifica cunoasterea limbii franceze la cel mai inalt nivel, al celui unui vorbitor nativ educat.

De ce un certificat DELF/DALF?

  • Recunoastere internationala in 164 de tari, in peste 1000 de centre de examinare
  • Valabilitate nelimitata
  • Faciliteaza obtinerea de burse de studii, sunt cerute pentru studentii Erasmus sau pentru cei care doresc sa isi continue studiile intr-o tara vorbitoare de limba franceza
  • Sunt indespensabile pentru cei care doresc sa emigreze in Québec, Canada, Franta sau Belgia
  • Promovare personala la nivel academic si profesional in tarile francofone
  • Echivalarea probei de limba straina la bacalaureat (nivelul minim B1)

Afla detalii despre examenele DELF/DALF de la Institutul Francez sau contactati-ne la info@prolanguage.ro

Inscrie-te la un curs de franceza pentru examene internationale

Cursurile de pregatire pentru examenele DELF/DALF se organizeaza pe perioada de minim 30 saptamani, in functie de tipul de examen de care ai nevoie, in 2 sedinte pe saptamana.  Numar optim de 8 – 10 cursanti/grupa. Simulari pentru examen si rezultate garantate!

Rezerva un loc in grupa a completand formularul de inscrieri .

Cum te inscrii la examen?

Afla despre modalitatea de inscriere la examenele de limba franceza accesand Cum te inscrii la DELF/DALF? 

Trimite-ne apoi o solicitare de inscriere la examen pe adresa info@prolanguage.ro si te vom contacta imediat pentru detalii privind inscrierea.

Calendar examene si taxe .