Cum te inscrii la un examen Cambridge?

In calitate de Centru Oficial de Examinare Cambridge, Partener British Council organizam in Sibiu sesiuni de examinare atat paper based cat si computer based, pentru toata gama de examene Cambridge.

Examenele Cambridge paper based le organizam de obicei in sesiunea de vara – luna iunie – pentru elevii centrului nostru si nu numai. Cu noi pot sustine examenele Cambridge si elevii din scolile de stat, cei care fac pregatire in particular sau din alte centre educationale sau de limbi straine care nu au statut de Centru de Examinare si nu organizeaza examene.

Organizarea unei anumite sesiuni de examinare, pentru un anumit tip de examen, este conditionata de inscrierea a minim 20 de candidati/tip de examen.
Inscrierile se fac la sediul nostru si pana la termenul limita de inscriere anuntat pentru fiecare examen Cambridge si sesiune de examene anuntata pentru Sibiu.

Vezi Calendarul de examene Cambridge 2018 organizate de British Council in Romania.

1. Citeste termenii si condițiile examenelor Cambridge

Te rugam sa citesti documentul Termeni și conditii ale examenelor Cambridge Assessment English (PDF, 362 KB).

2. Inscrie-te

Inscrierile pentru examenele Cambridge la Sibiu se fac la sediul nostru iar daca esti din alt oras corespondam prin email pentru finalizarea inscrierii.

Documente necesare:
Pasi inscriere:
  • Alege examenul dorit si data de examinare
  • Trimite-ne un email cu solicitarea de inscriere la examen
  • Vom reveni imediat cu un e-mail de confirmare a primirii solicitarii tale si detalii privind inscrierea. Daca nu primești acest email imediat dupa solicitarea de inscriere te rugam sa ne contactezi urgent.

Atentie! Examenele nu vor mai fi afișate aici după ce termenul de înscriere a expirat sau dacă locurile au fost toate ocupate.

Vezi Calendarul de examene Cambridge 2018, Sibiu organizate in Centrul ProLanguage (in curand).

3. Achitarea taxei de examen

Taxele de inscrieri ale examenelor Cambridge sunt prezentate in Calendarul de examene Cambridge 2018.

Important! Achitarea taxelor de inscrieri pentru sesiunile de examinare Cambridge organizate in Sibiu NU se pot efectua online pe site-ul British Council.

Taxa de examen se achita astfel:

  • prin transfer bancar de la banca la care ai un cont deschis catre beneficiar British Council Exams, CUI 9000000026598, cont IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, deschis la Citibank Europe plc, Dublin – Bucuresti.
  • prin depunere de numerar, la Banca Transilvania sau CEC Bank in contul colector al British Council.

Foarte important!

Pe ordinul de plata trebuie sa menționezi: numele candidatului la examen, tipul examenului, data si locatia examinarii. De ex. Mitrea George, KET for Schools, 15.06.18, Sibiu.

Documentele de inscriere trebuie sa le aduci la sediul nostru, in original, pentru verificare, confirmarea si finalizarea inscrierii.

Dupa expirarea termenului oficial de inscrieri, documentele vor fi trimis de British Council pentru inregistrarea inscrierilor.

Atentie! Daca plata nu se face la timp sau documentele de inscriere sunt incomplete/ completate gresit, inscrierea ta va fi anulata.

Daca doresti sa decontezi taxa de examen, te rugam sa te adresezi Consiliului Britanic pentru emiterea facturii. Facturile sunt emise doar la cerere, in termen de maximum 30 de zile de la data efectuarii platii.

Daca nu esti din Sibiu, dupa efectuarea platii, te rugam sa ne trimiti prin curier toate documentele de inscriere (copie dovada plata, formularul Termeni si conditii).

Adresa ProLanguage: Str. Somesului, nr.3, ap.2, Sibiu, persoana contact: Fodor Daniela.

4. Confirmarea oficiala prin e-mail

Dupa inregistrarea formularelor de inscriere de catre British Council vei primi un e-mail din partea Cambridge Assessment English numit Confirmation of Entry care contine informatii despre toate probele examenului (date, ore si locatii).

Acest e-mail va fi trimis cu aproximativ doua saptamani inaintea datei de examen.

Este responsabilitatea ta sa verifici constant corespondenta pe e-mail iar in cazul in care nu primesti Confirmation of entry cu cel putin sapte zile inaintea intervalului probei de vorbire (Speaking), contacteza-ne!

Exclusiv pentru examenele Cambridge pentru copii (YLE) – candidații nu trebuie sa completeze formulare de inscriere, centralizarea datelor personale si transmiterea cererilor de inscriere la examen o vom face noi.

Parintii vor primi prin email din partea ProLanguage programul si regulamentul examenului cu aproximativ o saptamana inaintea datei de examen pentru care s-a facut inscrierea. Toate probele de examen Cambridge YLE se desfasoara in Sibiu, in aceeasi zi.

5. In ziua examenului

Este obligatoriu ca in ziua examenului candidatii sa prezinte documentul Confirmation of entry (cu exceptia examenului Cambridge YLE) si un document de identitate valabil (C.I./pasaport/carnet de elev cu poza, vizat si stampliat de unitatea de invatamant de care apartine).

6. Candidați cu nevoi speciale

Cambridge Assessment English ofera conditii de examinare adecvate candidatilor cu nevoi speciale.

Candidatii cu afecțiuni vizuale, probleme de auz sau dislexie beneficiaza de conditii speciale de organizare a examenului, varianta paper based. Trebuie insa sa ne anunti in scris cu 3 luni înainte de data testului pentru care vrei sa te inscrii pentru a afla cum poti aplica pentru aranjamente speciale.

Cererea ta va fi insotita de un certificat medical emis in ultimii doi ani. Aceste documente vor fi analizate de Cambridge Assessment English si vei primi un raspuns privind solicitarea ta.

Afla detalii despre aranjamentele speciale disponibile.

7. Retragerea de la examen

In cazul neprezentării la un examen Cambridge English, Britsih Council va rambursa partial taxa de inscriere pentru motive medicale si integral in cazul decesului unei rude de gradul I. Pentru orice alte motive, nu se acorda rambursari.

Pentru a solicita o rambursare, trebuie sa completezi o Cerere de retragere pe care o vei transmite prin e-mail direct la British Council.

Daca te-ai retras de la examen din motive medicale, trebuie sa transmiti la British Council un certificat de la un medic specialist care mentionează afectiunea care te-a impiedicat sa sustii examenul. Cererea si certificatul medical vor fi trimise in termen de maxim 5 zile lucratoare de la data examenului.