Aptis –testeaza competentele de limba engleza ale angajatilor

Dezvoltat de British Council, testul Aptis este solutia perfecta pe care o punem la dispozitia companiilor pentru evaluarea abilitatilor de comunicare in limba engleza ale angajatilor sau viitorilor angajati.

Il utilizam cu succes ca parte integranta in programul de formare in limba engleza pentru angajati, ca instrument de testare initiala sau ca testare finala, observand astfel evolutia aptitudinilor fiecarui cursant prin compararea rezultatelor de la inceput cu cele finale.  

Testul Aptis ofera o evaluare sigura a competentelor lingvistice, rezultatele fiind  aliniate Cadrului European Comun de Referinta. Este ultilizat de ministere, universitati si scoli de limba engleza din intreaga lume pentru a stabili nivelul exact de cunostinte.

De ce Aptis pentru compania ta?

Cu Aptis este foarte usor sa evaluati si sa stabiliti standardele de limba engleza din companie. Un etalon la nivel international in ceea ce priveste testele de limba engleza, testul Aptis este flexibil si potrivit pentru orice candidat, indiferent de nivelul de limba engleza.

Aptis va ofera o imagine sigura si detaliata a nivelurilor de limba engleza a angajatilor sau a viitorilor angajati ceea ce aduce companiei urmatoarele avantaje:

  • Identificarea exacta a competentelor de limba engleza ale angajatilor
  • Recrutarea si promovarea persoanelor potrivite
  • Optimizarea investitiilor in progamele de formare in limba engleza

Beneficii Aptis

  • Evalueaza cele 4 competente de comunicare in engleza – scriere, citire vorbire, ascultare dar si gramatica si vocabular
  • Este disponibil la cerere, la locatia firmei client si in diverse combinatii (puteti alege  varianta de test relevanta pentru domeniul de activitate al companiei)
  • Este flexibil si poate fi sustinut pe tablete, computere si ca examen scris
  • Puteti evalua diferite niveluri de limba engleza, de la nivelul incepator (A1) pana la avansat (C 2)

Cum functioneaza Aptis pentru compania ta?

Testul Aptis este o investiție inteligenta care te ajuta sa alegi oamenii potriviti pentru compania ta. Poate fi utilizat pentru a identifica potentialii angajati care au cunostintele de limba engleza necesare companiei tale sau pentru a evalua nivelul de engleza al angajatilor actuali.

In calitate de Partener British Council, noi administram testul si te asistam in procesul de testare: instalarea computerelor, supravegherea testului si prezentarea rezultatelor.

Testul Aptis poate fi sustinut pe computer/tableta sau in varianta scrisa.

Testarea pe computer este disponibila in centrul nostru sau la locatia companiei client, la momentul potrivit pentru angajati si ofera rezultatele rapide.

Testare scrisa este disponibila cand doriti sa evaluati un numar mare de angajati in acelasi timp. Proba de vorbire poate fi sustinuta doar pe computer.

Testare flexibila adaptata cerintelor companiei tale

  • Putem personaliza testul in functie de necesitatile companiei: se poate alege cate competente lingvistice vor fi testate intr-o sesiune de evaluare (scriere, citire, vorbire sau ascultare) sau pot fi alese toate 
  • Ne vom orienta pe abilitatile de comunicare care fac compania ta performanta si pe care doresti sa le mentii si sa le dezvolti

Rezultate rapide, precise si costuri optimizate

Rezultatele testului Aptis indica nivelurile de cunostinte de limba engleza aliniate Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi (CEFR), pentru fiecare abilitate testata.

Raportarea rezultatelor se face in 48 de ore de la sustinerea testului iar probele de vorbire si scriere sunt evaluate rapid de expertii British Council.

Pentru oricare aptitudine testata se acorda un punctaj (0-50) ceea ce faciliteaza compararea rezultatelor individuale ale candidatilor cu cele ale grupului. Aptis este un instrument util in masurarea progresului si in cazul in care candidatii sustin din nou testul dupa o anumita perioada.

Va permite sa analizati performanta la nivel individual sau la nivel de departament, rezultatele putand fi vizualizate unul cate unul sau in format colectiv.

Vizualizati aici un Test report 

Aptis este corect si sigur

Ofera tuturor candidatilor sanse egale pentru a-si demonstra cunostintele de limba engleza si o testare corecta si sigura.  Testul are variante multiple si niciun candidat nu primeste acelasi set de exercitii cu al altor candidati.

Proba scrisa are 3 cerinte si dureaza pana la 55 minute.

Proba de vorbire contine 4 parti si dureaza aproximativ 12 minute.

Contacteaza-ne la info@prolanguage.ro si afla cum poate fi utilizat testul Aptis in compania ta.

Detalii si la  https://www.britishcouncil.ro/exam/aptis