The International English Language Testing System – IELTS

Cel mai popular test de limba engleza cu recunoastere in intreaga lume pentru studii, munca si emigrare
 • IELTS este recunoscut international de peste 9000 de institutii in peste 140 tari.
 • 3000+ universitati si colegii din SUA.
 • 300+ instituții profesionale si de invatamant din Canada
 • 600+ universitati si institutii de invatamant superior din Marea Britanie
 • 900+ institutii de invatamant din Australia

Certificatul IELTS iti ofera noi oportunitati de angajare si dezvoltare profesionala in intreaga lume, fiind recunoscut la scara larga ca dovada a cunostintelor de limba engleza.

Daca vrei sa studiezi sau sa lucrezi in Marea Britanie, Canada, Australia, Danemarca si SUA  un rezultat bun la testul IELTS te va ajuta sa intri la universitatea aleasa de tine sau sa obtii un scor bun in dosarul de emigrare.

Testul de limba engleza IELTS este solutia daca o universitate sau angajator iti cere sa faci dovada unor cunostinte actualizate de limba engleza. IELTS a fost creat de cei mai recunoscuți experti in domeniul evaluarii limbii engleze si reflecta cu exactitate abilitatile de comunicare in limba engleza.

IELTS este parte integranta a procesului pentru obtinerea vizei de emigrare in Australia, Marea Britanie, SUA si Canada fiind solicitat atat pentru aplicantul principal, cat si pentru sot/sotie si persoanele aflate in intretinere, cu varsta de peste 18 ani.

Inainte de a te inscrie la examen,  iti recomndam sa verifici scorul si modulul IELTS de care ai nevoie (Academic sau General Training). Apoi poti incepe si pregatirea in cadrul unui curs de pregatire IELTS. Pentru a reusi sa obtii un scor cat mai bun la IELTS Academic, trebuie sa ai un nivel de engleza B2 minim in momentul inscrierii la examen. 

Ce este IELTS?

Reprezinta un sistem international de testare a abilitatilor de comunicare in limba engleza (The International English Language Testing System) si este conceput de British Council, IDP IELTS Australia si Cambridge English Language Assessment.

IELTS masoara competentele de comunicare in limba engleza a celor care doresc sa studieze sau sa lucreze intr-un mediu vorbitor de limba engleza. Ca sistem de notare, foloseste o grila de la 1-9 (band scores) pentru a identifica nivelul exact de cunostinte, respectiv de la neutilizator la limbii/non-user (band score 1) pana la utilizator experimentat/expert user (band score 9).

IELTS Academic sau IELTS General Training ?

Testul este disponibil in 2 variante – Academic sau General, in functie de contextul in care vei avea nevoie sa utilizezi limba engleza.

IELTS Academic este pentru studii si formare intr-un cadru profesional si universitar, iar General Training este potrivit pentru cei care doresc sa lucreze sau sa emigreze in Marea Britanie, SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda, sa aplice pentru programe educationale cat si sa lucreze in tari in care engleza este limba de comunicare.

Probele de ascultare si vorbire sunt aceleasi pentru ambele variante de testare (Academic si General Training), diferite fiind doar probele de citire si scriere. Pentru admiterea la studii preuniversitare si postuniversitare ai nevoie de IELTS Academic.

Testarea se organizeaza in peste 900 de centre la nivel mondial si verifica toate cele 4 abilitati de comunicare in limba engleza – scriere, ascultare, citire si vorbire in situatii reale, din viata cotidiana sau in context academic.

De ce sa alegi IELTS?

 • Atesta ca ai abilitatile de comunicare necesare intr-un mediu vorbitor de limba engleza, la nivel academic sau in viata de zi cu zi.
 • Certificat de limba engleza recunoscut ca echivalent al probei de competenta lingvistica la Bacalaureat si de catre universitatile din Romania.
 • Peste 9000 de organizatii internationale, inclusiv departamente guvernamentale si universitati recunosc IELTS.
 • Sistem de notare recunoscut la nivel mondial si rezultate disponibile in 13 zile

Detalii la www.ielts.org  si la British Council.

Inscrie-te la un curs de pregatire IELTS pentru a-ti asigura succesul la examen

ProLanguage este Centru Oficial de Pregatire si Examinare IELTS, Partener British Council si organizam 3 sesiuni de examene/an cat si cursuri de pregatire pentru IELTS Academic si General Training.

Peste 100 de candidati sustin anual testul IELTS la Sibiu, organizat de noi si British Council.

Cursurile noastre de pregatire IELTS se organizeaza pe durata a 14 saptamani,  în 2 sedinte pe saptamana de 2.5 ore/sedinta.

Organizam si seminarii de pregatire IELTS si simulari pentru examen, cu materiale oficiale de pregatire IELTS. Te invatam cum sa abordezi cat mai bine probele de examen astfel incat sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si sa iti cresti scorul la examen. 

Alege cursurile IELTS la proLanguage si beneficiezi de:

 • Expertiza in domeniul pregatirii pentru test: materiale oficiale IELTS, cele mai bune manuale, resurse video si simulari
 • Profesorii nostri, instruiti la British Council au experienta necesara pregatirii candidatilor pentru IELTS
 • Sustinerea examenului in/sau mai aproape de orasul tau: in Sibiu organizam 3 sesiuni de examinare/an
 • Asistenta in inscrierea la examen: primesti rapid toate informatiile, indicatiile si documentele necesare inscrierii la testul IELTS
 • Conditii impecabile de organizare a examenului

Rezerva un loc in grupa completand formularul de inscrieri.

Te vom contacta imediat pentru detalii, confirmarea si finalizarea inscrierii

Cum te inscrii la IELTS?

Sustine examenul  IELTS cu ProLanguage si British Council si beneficiezi de un curs de limba engleza gratuit – Road to IELTS 30 de ore de pregatire online pentru testul IELTS, oferit gratuit de British Council si la care ai acces imediat dupa inscrierea la examen.

Trebuie sa te incadrezi in perioada limita de inscrieri!

Calendar examene si taxe. 

Alfa cum te inscrii la IELTS.

Daca ai nevoie de asistenta noastra, trimite-ne o solicitare de inscriere la examen pe adresa info@prolanguage.ro si te vom contacta imediat pentru detalii privind procedura de inscriere.